Bucegi

Perioada optima: Tot timpul anului

Obiectivele importante: Valea si Cabana Malaiesti, Bucsoiul Mare, Valea Gaura, Varful Omu, Abruptul branean.

 

Tura de vara:

La sfarsit de iunie versantii nordici ai Bucegilor par a lua foc. A inflorit rododendronul. Padina Crucii, Bucsoiul sau Muchia Tiganesti este regatul florilor de rododendron. Dar iunie este si luna florilor alpine de toate culorile. Prin cotloane acoperite de zapada mai putem descoperi florile primaverii iar pe muchiile insorite florile multicolore ale inceputului de vara alpina. Vom colinda poteci stiute si nemarcate in cautarea florilor si a peisajelor alpine din zona nordica a Bucegilor.
Valea Malaiesti, Hornurile, Valea Tiganesti, Velicanul sau Podul Spintecaturilor sunt locuri pitoresti care ne ofera puncte de statie deosebite pentru apusuri memorabile.
O tura fotografica si de trekking in zone mai putin batute, pe poteci pastorale sau pe cele marcate vor face zilele de iunie unele memorabile.

Tura de iarna:

Tura de iarna in Muntii Bucegi o vom face in Valea Malaiesti, una din cele mai alpine, spectaculoase si salbatice vai glaciare din Carpatii Romaniei. Inconjurata de pereti stancosi abrupti, care limiteaza aparitia avalenselor, Valea Malaiesti este una din arterele de acces la vreme de iarna catre Varful Omu. In acelasi timp Valea Malaiesti este si una din cele mai fotogenice vai de abrupt de tip glaciar. Amplasarea cabanei la o altitudine de peste 1700 m ofera un punct de sprijin important la vreme de iarna. Vom urca pe hornuri la Vf. Omu unde vom petrece o noapte pentru a fotografia asusul si rasaritul dintr-un punct de statie extraordinar. Noaptea o vom petrece in conditii de bivuac la un refugiu alpin.
Aceasta tura se adreseaza celor care merg pe munte la vreme de iarna si care poseda echipament corespunzator sau isi inchiriaza o parte din echipamentul tehnic.


Te invit sa vezi Povestile PhotoTOUR din Bucegi, de-a lungul timpului:

Un rasarit in Piatra Craiului si apusul in Bucegi, in aceeasi zi. Pare un proiect interesant. Dar oare este posibil? Povestea din acest episod va lamureste. Iar daca prinzi un rasarit in Crai, stiti voi, unul din acela pe care-l vezi o data la 20 de ani, iar apoi apusul in Bucegi este pe masura, oare ce-si poate dori un fotograf mai mult? O aventura pe munte, despre munte, peisaj si fotografie.

Dupa un martie cu ninsori abundente, am asteptat ca zapada sa se stabilizeze, vremea sa fie buna si la mijloc de aprilie am urcat la Varful Omu - 2507 m alt, pentru a face fotografii la apus si la rasarit, de pe cel mai inalt varf al Bucegilor.

Traseul: Valea Glajariei-cabana Malaiesti-hornurile Malaiesti-vârful Omu si retur.

Episod realizat in PhotoTOUR-ul “Hibernala in Bucegi” -Aprilie 2021.

In vremurile noastre ii spunem Rhododendron. Dar bunicii nostri ii spuneau Smârdar, Bujor de munte sau simplu „floare“. Atunci cand infloreste, la sfarsit de iunie, muntele se tranforma intr-o gradina roz, mai deschis sau mai inchis dupa cum sta pe versanti mai insoriti sau mai in umbra. E asa impresionant incat i se spune simplu „floare“ iar interlocutorul stie despre ce e vorba. E singura floare care se identifica cu muntele 100%.

O Poveste PhotoTOUR despre cum se fotografiaza smârdaru, dar si alte flori de munte, la sfarsit de iunie.

O tura de iarna, la sfarsit de decembrie 2021, in care am urcat din Glajarie la Cab. Malaiesti si apoi prin Hornurile Malaiesti la Vf. Omu. Scopul a fost sa facem, fotografii la rasarit. Ajuns la cabana Malaiesti mi-am adus aminte de un film facut acum 28 de ani cu unul dintre cei mai cunoscuti alpinisti ai nostri. Autor a 6 carti despre lumea muntelui, unele din cele mai gustate de public, a pitonat 28 de trasee de catarare in preimiera impreuna cu prietenii de munte. A primi titlul de maestru al sportului pentru intreaga activitate, desi nu a facut parte din nici un club de alpinism. Va invit sa vedeti un episod cu totul special despre munte, oamenii muntelui si binenteles fotografie.

Previous
Previous

Brasov

Next
Next

Bucovina