Seminar – Print foto

În curând

  • Nivel de dificultate:
  • Locul desfasurarii: Sediul nostru din Brasov
  • Program: 09:00 - 18:00 cu pauza de masa
  • Numar de locuri: 10

Esti fotograf si te-ai confruntat de fiecare data cu problema ca fotografia de pe monitorul tau nu arata la fel si in print?
Cursul nostru de print iti ofera sansa de a invata micile secrete care fac din imaginea extraordinara vazuta pe monitor, un print cu adevarat incredibil. Te vom invata pas cu pas, intr-un limbaj simplu si accesibil tuturor, ce inseamna spatiul de culoare, profilul de culoare, calibrarea, pregatirea pentru print, printul efectiv si metodele de prezentare ale fotografiilor finale.

Lectori

Cursul va fi sustinut de Mihai Moiceanu alaturi de Ana Moiceanu. Acestia vor oferi suport in prelucrarea fotografiilor, precum si in procesul de print si prezentare al imaginilor.

Cine poate participa?

Acest curs se adreseaza  fotografilor profesionisti si amatori care doresc sa isi perfectioneze calitatea imaginilor printate.

Structura cursului

Cursul se desfasoara pe durata unei zile de duminica, incepand de la ora 09:00 pana la ora 20:00.
Cursul se va desfasura la sediul nostru din Brasov.

Program orientativ
09:00 – 09:30 – Intalnirea cu participantii la sediul nostru din Brasov
09:30 – 11:30 – Curs Teroretic
11:30 – 12:00 – Coffe Break
12:00 – 14:00 – Aplicatii practice (calibrari)
14:00 – 15:00 – Pranz
15:00 – 17:00 – Aplicatii practice (printare)
17:00 – 17:30 – Coffe Break
17:30 – 20:00 – Aplicatii practice (printare)  continuare

Ce probleme vom aborda la cursul de print?
1. Spectrul vizibil si spatii de culoare
2. Formarea imaginii printate
3. Calibrarea sistemului Monitor-Printer
4. Prelucrarea imaginii RAW pentru print
5. Alegerea suportului pe care va fi imprimata fotografia
6. Printarea propriu-zisa
7. Metode de prezentare

Pret: 350 lei/persoana

Numar de participanti
Pentru a ne putea incadra in timp, dar si pentru o buna desfasurare a cursului, numarul maxim de participanti este de 10, iar cel minim este de 8.

In pret este inclus:
1. Curs teoretic si practic, calibrare monitor
2. Print format 30×45 cm
3. Montare print
4. Coffee break
5. Pranz

In pret nu este inclus:
1. Cazarea si deplasarea (colega noastra Carmen va poate indruma sau chiar ocupa de problema cazarii)
2. Nu se asigura laptop/calculator (fiecare participant este rugat sa isi aduca laptopul propriu)

Modalitatea de plata
Plata se poate realiza prin virament in contul nostru deschis la ING Bank Bucuresti.
Pentru ocuparea locului este necesara plata avansului de 50%. Plata integrala se va face cu o luna inainte de inceperea cursului. In cazul locurilor ramase libere plata se poate face pana in ziua inceperii cursului. Detaliile platii vor fi comunicate fiecarui participant in urma inscrierii. Cursul de printing este un pachet complet si este perceput ca un serviciu unitar si nu poate fi tratat altfel.

Echipament

Fiecare participant va avea propriul laptop pe care va avea instalat unul din programele de prelucrare raw: Lightroom sau Capture One Pro. In cazul Lightroom, acesta va trebui sa fie la zi cu update-urile pentru a exista compatibilitate. 

Fiecare participant este rugat sa aduca un set de 10 fotografii in format RAW (NEF, CR2, ARW, DNG etc.) care sa cuprinda tipuri cat mai diverse de fotografie (ex: portret, peisaj, urban, reportaj etc.).

Suport
PhotoTOUR asigura suport tehnic pentru calibrarea monitoarelor, printer profesional, suporturi profesional de print, montare si prezentare print.


Calendar

De ce PhotoTOUR?

In primul rand, in turele noastre exista respect fata de natura, si in acelasi timp veti invata despre natura fotografiind-o. Veti descoperi oameni si traditii autentice, fiecare tura fiind personalizata si organizata cu parteneri locali. Activitatile noastre sunt destinate fotografilor care iubesc si le pasa de natura, salbaticie, oameni si traditii. Sunt ture construite avand in centrul atentiei fotografia, fotograful si modul de lucru al acestuia. In turele noastre pot veni si insotitori dornici de experiente inedite. Suntem o echipa, avem experienta bogata, fiind in activitate din anul 2005.