Despre Noi

Phototour promoveaza valorile ecoturismului prin alegerea destinatiilor, modul responsabil de abordare al acestora, incurajand clientii nostri sa cunoasca nemijlocit natura, cultura, obiceiurile si traditiile locale. In activitatea noastra sustinem comunitatile vizitate prin apelarea la serviciile operatorilor locali. Vom alege intotdeauna pentru clientii nostri posibilitatea cunoasterii naturii in destinatiile alese, a trairii unor experiente autentice alaturi de populatia locala. Phototour, agentie de turism turoperatoare, este membra a Asociatiei de Ecoturism din Romania.
Mihai Moiceanu este pionierul acestu tip de activitate in Romania. In primii patru ani am fost singurii care am dezvoltat acest tip de programe: workshopuri de fotografie si PhotoTOUR-ururi. Daca la inceput am fost priviti cu suspiciune acum ne putem mandri ca suntem deschizatorii de drumuri intr-o activitate raspandita in lumea fotografica. Tot in premiera, dar inca singulara, PhotoTOUR este agentie de turism specializata pe turism fotografic.

 • 171 ture foto
 • 922 participanti
 • 15 ani de experienta
 • 18 tari vizitate

Dorim sa va oferim...

 • Veti invata sa faceti fotografii bune alaturi de Mihai Moiceanu, unul dintre cei mai renumiti fotografi din Romania. Veti vedea modul de lucru, abordarile, si rezolvarile unor situatii fotografice inedite.
 • Ocazia de a cunoaste oameni cu aceasi pasiune, de a fi intr-o comunitate de fotografi.
 • Natura, locuri inedite, oameni si traditii autentice, subiecte fotografice consistente.
 • Programe facute special pentru fotografie si fotografi, in care veti fi tot timpul in centrul atentiei noastre.
 • O atmosfera placuta in care va sa simtiti in largul dumneavoastra.
 • Cele mai bune conditii de cazare si masa si transport. Grija noastra este sa calatoriti cat mai confortabil si sa va focusati pe fotografie si calatorie.
 • O experienta de viata deosebita pe care veti dori sa o repetati.
 • Suntem o echipa care lucreaza pentru ca Dumneavoastra sa primiti exact ceea ce ati platit: calitate, profesionalism, competenta, inovatie
 • Suntem singura agentie de turism specializata pe turism fotografic. Asta inseamna siguranta si transparenta in tot ceea ce facem. De aici decurg toate celelalte beneficii pe care un turist le poate avea.
 • Siguranta Dumneavoastra este in atentia noastra: inainte de calatorie si in timpul calatoriei prin asigurari financiare si de sanatate.

Activitatea noastra

Abordam lumea fotografiei din mai multe perspective, trebuie doar sa o alegeti pe cea care vi se potriveste mai bine!

Ture fotografice cu destinatie interna sau externa, toate alese pe criterii de potential fotografic al zonei. Turele sunt concepute special pentru fotografie, fiind diferite de turismul obisnuit. Ritmul de desfasurare si traseele sunt alese in permanenta avand in minte acest detaliu, caci fotograful trebuie sa intre in atmosfera locului, nu doar sa bifeze obiective turistice. Pe parcursul turei, participantii sunt indrumati in identificarea si selectarea subiectelor, modul de abordare, probleme tehnice.

Este conceput pentru fotografii ce au cunostinte medii sau avansate de fotografie. Se desfasoara pe parcursul a 5 zile si are ca obiectiv dezvoltarea abilitatilor de fotograf in abordarea subiectelor, perfectionarii tehnicilor de fotografiere, construirea unei povesti fotografice, editarea si prelucrarea avansata a fotografiilor, iar la final analiza de caz si de portofoliu rezultat in urma masterclass-ului. Este un proces interactiv complex in care participantii sunt implicati in rezolvarea de probleme tehnice de iluminare, expunere, cadrare, editare, prelucrare si analiza a fotografiilor. Numarul participantilor la masterclass este de maxim 5.

Adresat celor care doresc sa invete fotografie, indiferent de nivelul de cunostinte in domeniu, dar nu numai. Este structurat pe durata a 3 zile si include parte teoretica, urmata de lectii practice pe teren, dezvoltarea abilitatilor de editare digitala a fotografiilor realizate, evaluare de portofolii si feedback permanent. Workshopul este condus de un fotograf si unul sau doi asistenti.

Este o activitate ce se desfasoara intr-o singura zi si are ca obiect diverse aspecte ale fotografiei: procesare raw in diverse programe de prelucrare, prelucarea in Photoshop, pregatirea fotografiilor pentru tipar etc. Cursurile se vor desfasura la sediul nostru, in Brasov dar si in alte locuri din tara pentru grupuri constituite in acest sens.

O tura gratuita cu scopul de a va cunoaste. O tura cu durata de o zi (aproximativ 8 ore), cu destinatia in Brasov sau imprejurimi, in care va invitam sa ne cunoasteti si sa va familiarizati cu activitatea noastra. 

In fiecare luna vom organiza analiza de portofoliu cu fotografii care isi doresc acest lucru. Aceasta analiza unu-la-unu se va realiza online, pe platforme specializate, si va dura aproximativ 75 de min. Disponibilitatea pentru analiza online va fi facuta publica pe site.

Noi, cei de la PhotoTOUR

Mihai Moiceanu

Fotograf profesionist

Lider si trainer in cadrul Phototour-urilor si workshopurilor foto, lector la scoala de fotografie.

Ana Moiceanu

Fotograf

Director de imagine, absolvent al Facultatii de Film, sectia Imagine de film si TV, lector la scoala de fotografie, fotograf profesionist.

Carmen Ferreira

Tour Manager

Organizator al Phototour-urilor, responsabila pentru buna desfasurare a turelor noastre.

De ce sa participati la workshopurile, phototour-urile sau scolile de vara?

In primul rand, in turele noastre exista respect fata de natura, si in acelasi timp veti invata despre natura fotografiind-o. Veti descoperi oameni si traditii autentice, fiecare tura fiind personalizata si organizata cu parteneri locali. Activitatile noastre sunt destinate fotografilor care iubesc si le pasa de natura, salbaticie, oameni si traditii.
Sunt ture construite avand in centrul atentiei fotografia, fotograful si modul de lucru al acestuia. In turele noastre pot veni si insotitori dornici de experiente inedite. Suntem o echipa, avem experienta bogata, fiind in activitate din anul 2005.


Ecoturism

Ecoturism inseamna a calatori responsabil in zone naturale, a sprijini conservarea naturii in destinatiile vizitate, a sprijini comunitatile locale prin activitatea turistica, prin folosirea de servicii de cazare si masa apartinand localnicilor, comunitatii. Ecoturism inseamna si sustinerea traditiilor locale prin includerea lor in programul de activitati turistice si promovarea lor. Ecoturism inseamna un impact minim asupra naturii, tratarea cu respect a mostenirii naturale si culturale a ariilor vizitate.
Fotografia este unul din mijloacele puternice de diseminare a informatiilor iar organizarea de ture fotografice este una din activitatile care ajuta la promovarea destinatiilor de ecoturism, la sustinerea durabila a comunitatilor locale, la incurajarea conservarii traditiilor.

De ce PhotoTOUR?

In primul rand, in turele noastre exista respect fata de natura, si in acelasi timp veti invata despre natura fotografiind-o. Veti descoperi oameni si traditii autentice, fiecare tura fiind personalizata si organizata cu parteneri locali. Activitatile noastre sunt destinate fotografilor care iubesc si le pasa de natura, salbaticie, oameni si traditii. Sunt ture construite avand in centrul atentiei fotografia, fotograful si modul de lucru al acestuia. In turele noastre pot veni si insotitori dornici de experiente inedite. Suntem o echipa, avem experienta bogata, fiind in activitate din anul 2005.