Termeni si conditii

Pentru o corecta informare si pentru a fi avizati asupra gradului de dificultate pe care il presupune participarea la activitatile pe care le organizam, am introdus simbolurile de mai jos, pe care le veti regasi in dreptul fiecarei activitati:

trek0 fara trekking
trek1 trekking usor
trek2 trekking moderat
trek3 trekking mediu
trek4 trekking greu
trek5 trekking dificil
Trekking - drumetii pe poteci marcate

PhotoTOUR se angajeaza se presteze, in cadrul fototur-urilor, servicii fotografice si/sau turistice de calitate catre participanti, denumiti in continuare beneficiari. Toate serviciile oferite sunt supuse dispozitiilor ce se regasesc mai jos si in contractul de prestari servicii ce se va incheia intre prestator si beneficiar.
Acceptarea acestor conditii se face implicit de catre Beneficiar odata cu completarea formularului de inscriere si plata avansului de 50%.

Inscrierea participantilor:
Dupa completarea formularului veti primi o instiintare prin care vi se va confirma ca sunteti in evidenta noastra. In functie de modul de plata - cu cardul sau prin transfer bancar - veti fi instiintati de situatia platii Dvs:
-    la plata cu cardul, operatorul de plati Prioripay va procesa si va emite documentele de plata.
-    la plata prin transfer bancar procesarea si documentele de plata vor fi emise de prestator.
Inscrierea/rezervarea unui loc este considerata ca fiind valabila numai in momentul in care veti achita avansul de 50%.

Anularea/reprogramarea participarii:
Anularea participarii la una din turele noastre se poate face numai in scris la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; urmatoarele sume se vor retine pentru acoperirea cheltuielilor de organizare:
* intre 60 si 45 de zile inainte de inceperea foto-turului se va retine un cuantum de 10% din valoarea totala.
* intre 45 si 31 de zile inainte de inceperea foto-turului se va retine un cuantum de 50% din valoarea totala.
* intre 30 si 14 zile inainte de inceperea fototurului: se va retine un cuantum de 70% din valoarea totala.
* cu mai putin de 14 zile sau in cazul in care participantul nu se prezinta la foto-tur se va retine un cuantum de 100%.
Participantii care au anulat inscrierea se pot reprograma la un foto-tur ulterior, in limita locurilor disponibile, insa cuantumul (10%, 50%, 70% sau 100%) retinut pentru cheltuieli comune nu va fi returnat.

Pentru turele externe:

Inscrierea participantilor la turele externe se face in acelasi mod ca si mai sus, insa anularea participarii se face in conditii diferite:
* intre 90 si 70 de zile inainte de inceperea foto-turului se va retine depozitul initial pentru tura, pentru acoperirea cheltuielilor comune.
* intre 69 si 45 de zile inainte de inceperea foto-turului se va retine un cuantum de 50% din valoarea totala, pentru acoperirea cheltuielilor comune.
* cu mai putin de 45 zile inainte de plecare sau in cazul in care participantul nu se prezinta la foto-tur se va retine un cuantum de 100% din valoarea totala.

Plata turelor externe
Pretul turelor externe este afisat in moneda acceptata in piata de valuta a regiunii in care are loc tura fotografica. In cazul platii prin transfer bancar, plata se poate face in lei, euro sau dolari. Daca valuta de plata este diferita de valuta in care este exprimat costul turei foto, se va percepe un comision de risc valutar in cuantul de 3% din valoarea platii.
In cazul platii cu cardul, moneda acceptata de procesatorul de plati este doar lei. Pentru plata sumelor in euro sau dolari se va percepe un comision de 3% - risc valutar.

Conditii de sanatate:
Prin completarea formularului de inscriere si plata depozitului, participantii certifica faptul ca nu sufera de boli psihice sau alte dizabilitati care ar putea creea un risc pentru ei sau ceilalti participanti. Ne rezervam dreptul de a cere o adeverinta medicala care sa dovedeasca buna stare de sanatate.
O data ce inscrierea a fost realizata, circumstantele medicale vor fi considerate exceptii de la aplicarea politicilor de anulare, numai daca se va prezenta un certificat medical relevant care sa ateste imposibilitatea de a participa. In acest caz ne rezervam dreptul ca in functie de data anularii sa returnam un anume cuantum din costul phototour-ului.

Declaratie pe proprie raspundere:
Turele fotografice organizate in zone muntoase sau cu clima specifica impun semnarea unei declaratii pe proprie raspundere, prin care se certifica faptul ca participantul este constient si isi asuma dificultatile si riscurile pe care tura le presupune. In urma inscrierii si achitarii avansului, participantii vor primi prin email formularul declaratie, ce va trebui completat si semnat in original. Aceasta declaratie este parte a contractului ce se incheie intre agentie si participant.

Asigurare:
Asigurarea medicala si de accidente este obligatorie pentru toti participantii la turele externe. Ulterior inscrierii, toti participantii vor primi informatii suplimentare legate de riscurile ce trebuie acoperite prin asigurare.

Termeni si conditii generale:

Drepturile si obligatiile Agentiei
1. În cazul în care Agenţia este nevoită să modifice una dintre prevederile esenţiale ale contractului, are obligaţia să informeze turistul cu cel puţin 15 zile înainte de data plecării. Aparitia cu mai putin de 15 zile inainte de plecare a unor situatii neprevazute de Agentie si nedeterminate de aceasta, cum ar fi: schimbarea hotelului fara a avea insa o categorie inferioara, schimbarea companiei aeriene sau a orarului de zbor, determina obligatia Agentiei de a informa turistul imediat ce ia la cunostinta de modificarea intervenita. Astfel de situatii nu sunt considerate a modifica prevederile esentiale ale contractului si nu constituie motiv de retragere.
2. Poate sa modifice pretul contractului in sensul majorarii sau micsorarii, dupa caz, numai daca modificarea are loc ca urmare a variatiilor costurilor de transport, a redeventelor si a taxelor aferente serviciilor de aterizare, debarcare/imbarcare in porturi si aeroporturi si ale taxelor de turist ori a cursurilor de schimb valutar aferente pachetului de servicii turistice contractat.
3. In situatia de suprarezervare (overbooking) unui hotel, determinata de activitatea hotelierilor, inainte sau dupa inceperea calatoriei, Agentia va oferi varianta de hotel in aceeasi zona sau intr-o zona apropiata, la aceeasi categorie sau de categorie superioara, fara sa modifice pretul.
4. In cazul în care, dupa inceperea calatoriei turistice, o parte importantă din serviciile turistice prevazute în contract nu este realizata sau agentia de turism organizatoare constata ca nu le va putea realiza, Agentia este obligata sa ofere turistului alternative corespunzatoare in vederea continuarii calatoriei turistice, fara majorarea pretului, respectiv serviciile turistice oferite sa fie de aceeasi calitate si cantitate.
5. Agentia este raspunzatoare pentru buna executare a obligatiilor asumate prin contract, cu excepţia urmatoarelor cazuri:
a) cand neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a obligatiilor asumate prin contract se datoreaza turistului;
b) cand neindeplinirea obligatiilor se datoreaza unor cauze de forta majora, sau unor imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevede sau evita (modificari de orar sau itinerar, intarzieri in traficul mijloacelor de transport, greve, cauze naturale care impiedica desfasurarea transportului/ cazarii, etc). Astfel, in cadrul organizarii curselor Charter, Agentia nu este raspunzatoare pentru prejudiciile cauzate turistului ca urmare a intarzierilor curselor (inclusiv cursele charter), a pierderilor de bagaje, precum si a altor imprejurari asupra carora transportatorul aerian poarta singura raspundere.
6. Agentia are obligatia sa furnizeze in scris turistului, in termen de 2 zile inainte de data plecarii, urmatoarele informaţii:
a) orarele, locurile escalelor si legaturile, precum si, dupa caz, locul ce urmeaza sa fie ocupat de turist in fiecare dintre mijloacele de transport incluse în contract;
b) denumirea, sediul/adresa, numerele de telefon si de fax ale reprezentantei locale a organizatorului si/sau a detailistului ori, in lipsa acesteia, un numar de apel de urgenta care sa îi permita contactarea organizatorului si/sau a detailistului;
c) pentru calatoriile minorilor neinsoţiţi de parinţi, informatii care sa permita parintilor stabilirea unui contact direct cu copilul sau cu responsabilul de la locul cazarii copilului.
7. Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele incasate pentru aceste excursii nu se fac in numele si pentru Agentia PhotoTOUR. Preturile pentru excursiile optionale pot fi mai mari decat cele cumparate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.

Drepturile şi obligaţiile turistului
1. In cazul in care turistul nu poate sa participe la calatoria turistica, acesta poate sa cesioneze contractul unei terţe persoane care indeplineste toate conditiile aplicabile pachetului de servicii turistice contractat, cu obligatia de a anunta in scris Agenţia cu cel putin 5 zile inaintea datei de plecare. In acest caz Agentia reziliaza contractul cu turistul care cesioneaza contractul si incheie un alt contract cu noul turist. Turistul care cedează pachetul sau de servicii, precum si cesionarul sunt responsabili in mod solidar la plata pretului calatoriei si a eventualelor costuri suplimentare aparute cu ocazia acestei cedari.
2. In cazul in care preturile stabilite în contract sunt majorate cu peste 15%, turistul poate rezilia contractul, avand dreptul la rambursarea de catre Agenţie a sumelor platite.
3. In cazul in care turistul reziliaza contractul la termen, fara penalizari sau Agentia anuleaza calatoria turistica inaintea datei de plecare, turistul are dreptul:
a) sa accepte la acelasi pret un alt pachet de servicii turistice de calitate echivalenta sau superioara, propus de Agenţie;
b) sa accepte un pachet de servicii turistice de calitate inferioara, propus de Agenţie, cu rambursarea imediata a diferentei de pret;
c) sa i se ramburseze imediat toate sumele achitate in virtutea contractului, in cazul in care nu exista penalitati (cu exceptia situatiilor de forta majora, in care Agentia este exonerata de raspundere si nu are obligatia rambursarii valorii excursiilor).
3.1. In toate cazurile mentionate turistul are dreptul sa solicite Agentiei si o despagubire pentru neindeplinirea prevederilor contractului initial, cu exceptia cazurilor in care:
a) anularea s-a facut datorita nerealizarii numarului minim de persoane mentionat in contract, iar Agentia a informat in scris turistul cu cel putin 15 zile calendaristice premergatoare datei plecarii;
b) anularea s-a datorat unui caz de forta majora (circumstante imprevizibile, independente de vointa celui care le invoca si ale caror consecinte nu au putut fi evitate în ciuda oricaror eforturi depuse, in aceasta nefiind incluse suprarezervarile);
c) anularea s-a facut din vina turistului.
4. Turistul are dreptul sa rezilieze în orice moment, in tot sau in parte, contractul, iar in cazul in care rezilierea îi este imputabilă, este obligat sa despagubească Agenţia pentru prejudiciul creat acesteia, inclusiv in cazul aparitiei situatiilor de imbolnavire a turistului, evenimente familiale ale acestuia sau alte astfel de situatii care nu sunt asimilate fortei majore. Daca turistul solicita schimbarea hotelului, structurii camerelor sau a oricarora dintre servicii, aceasta echivalează cu rezilierea contractului, cu aplicarea penalităţilor legale la momentul respectiv si încheierea unui nou contract.
5. Turistul este obligat sa achite la recepţia unitatii hoteliere taxa de statiune, taxa de salubrizare, precum si alte taxe locale, fara a putea pretinde despagubiri sau returnarea sumelor de la Agenţie.
6. Daca pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre turist a unor formalitati suplimentare (de ex. calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele turistului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc), acesta va indeplini toate cerintele legale.
7. In cazul in care o singura persoana angajeaza servicii pentru un numar mai mare de turisti, conditiile contractului se extind in mod automat asupra intregului grup pentru care s-au achitat serviciile.

Penalizari, despagubiri
1. In cazul în care o ambasadă refuză să acorde viza de intrare pentru efectuarea pachetului de servicii, turistului i se vor reţine toate taxele achitate de Agentie prestatorilor directi, precum şi comisionul agentiei.
2. In cazul in care turistul care a intrat pe teritoriul statului in care se realizeaza pachetul de servicii turistice refuza sa se mai întoarca in Romania iar autoritatile din tara respectiva fac cheltuieli de orice natura cu acesta, turistul respectiv are obligatia de a suporta toate aceste cheltuieli.
3. Penalizarile echivalente cu pretul contractului se aplica si in cazul in care turistul nu ajunge la timp la aeroport sau la locul de plecare, daca nu poate pleca în calatorie pentru ca nu are actele în regula sau dacă este întors de la granita de catre politia de frontiera.
4. Renuntarea la pachetul de servicii turistice se face doar prin email trimis catre agentie.
5. Agentia va acorda despagubiri in funcţie de gradul dovedit de nerespectare a obligatiilor din contract.

Documentele contractului, se constituie ca anexa la acesta si sunt urmatoarele:
a) Programul phototour-ului si informatii suplimentare
b) Declaratie pe proprie raspundere in ceea ce priveste starea de sanatate
c) Declaratie de asumare a riscului si raspunderii

Despre noi

Agentia noastra e centrata pe activitati specifice fotografilor care vor sa invete sau sa calatoreasca, descoperind prin fotografie destinatii in tara si in lume. Din 2005 oferim programe destinate atat fotografilor incepatori cat si celor avansati, organizand ture predefinite sau la cerere. Fiind lideri de piata, aici veti gasi cele mai noi programe, destinatii sau cursuri de fotografie.
Agentia este condusa de Mihai Moiceanu unul din cei mai importanti fotografi profesionisti din Romania, autor de carte, editorialist, ghid montan.
Citeste mai multe despre noi sau contacteaza-ne.

Urmareste-ne

Mihai Moiceanu pe Twitter