Seminar – Prelucrare foto

17 Nov, 2018

  • Nivel de cunostinte: de la incepator la avansat
  • Locul desfasurarii: Sediul nostru din Brasov
  • Program: 09:00 - 18:00 cu pauza de masa
  • Numar de locuri: 10

De la 300 lei persoana

Este foarte intalnita expresia „fotografie direct din camera“ adica o fotografie exact cum a „prelucrat-o“ camera foto, cu algoritmul pe care producatorul l-a implementat in camera foto.

Fotograful nu-si arata „maiestria“ daca abordeaza in aceasta maniera fotografia pentru ca efortul de creatie al oricarui fotograf are doua parti esentiale, ambele implicand creativitate in egala masura: fotografierea in teren si prelucrarea fotografiilor pe calculator.

Acesta este motivul pentru care producatorii de camere foto au implementat fisierul raw – captura neprelucrata de pe senzor – si nu doar fisierul jpg. Daca fisierul jpg este un fisier finit (asupra lui s-au aplicat prelucrari de catre algoritmul de lucru al camerei) fisierul raw este unul deschis prelucrarii si interpretarii de catre fotograf. Ca si in cazul laboratorului umed, prelucrarea raw-ului este a doua parte a interpretarii pe care fotograful o da fotografiei sale.

Va propunem un seminar de 8 ore in care veti invata pasii necesari pentru a „developa“ un fisier raw intr-o fotografie care sa exprime pe deplin viziunea fotografica a autorului.

Lectori

Cursul va fi sustinut de Mihai Moiceanu alaturi de Ana Moiceanu. Acestia vor oferi suport in prelucrarea fotografiilor, precum si in procesul de print si prezentare al imaginilor.

Cine poate participa?

Acest curs se adreseaza  fotografilor profesionisti si amatori care doresc sa isi perfectioneze calitatea imaginilor printate.

Structura cursului

Cursul se desfasoara pe durata unei zile de sambata, incepand de la ora 09:00 pana la ora 18:00.
Cursul se va desfasura la sediul nostru din Brasov.

Program orientativ
09:00 – 09:30 – Intalnirea cu participantii la sediul nostru din Brasov
09:30 – 13:00 – Curs teoretic
13:00 – 14:00 – Pranz
14:00 – 18:00 – Curs teoretic (continuare)

Pret: 300 lei/persoana

Numar de participanti
Pentru a ne putea incadra in timp, dar si pentru o buna desfasurare a cursului, numarul maxim de participanti este de 10, iar cel minim este de 8.

In pret este inclus:
1. Curs teoretic
2. Coffe Break
3. Pranz

In pret nu este inclus:
1. Cazarea si deplasarea (colega noastra Carmen va poate indruma sau chiar ocupa de problema cazarii)
2. Nu se asigura laptop/calculator (fiecare participant este rugat sa isi aduca laptopul propriu)

Modalitatea de plata
Plata se poate realiza prin card sau virament in contul nostru deschis la ING Bank Bucuresti.
Pentru ocuparea locului este necesara plata integrala a seminarului. Plata integrala se va face cu o luna inainte de inceperea cursului. In cazul locurilor ramase libere plata se poate face pana in ziua inceperii cursului. Detaliile platii vor fi comunicate fiecarui participant in urma inscrierii. Cursul de printing este un pachet complet si este perceput ca un serviciu unitar si nu poate fi tratat altfel.

Echipament

Fiecare participant va avea propriul laptop pe care va avea instalat unul din programele de prelucrare raw: Lightroom sau Capture One Pro. In cazul Lightroom acesta va trebui sa fie la zi cu update-urile pentru a exista compatibilitate. 

Fiecare participant trebuie sa aduca un set de 10 fotografii in format RAW (NEF, CR2, ARW, DNG etc.) care sa cuprinda tipuri cat mai diverse de fotografie (ex: portret, peisaj, urban, reportaj etc.).


Calendar

De ce PhotoTOUR?

In primul rand, in turele noastre exista respect fata de natura, si in acelasi timp veti invata despre natura fotografiind-o. Veti descoperi oameni si traditii autentice, fiecare tura fiind personalizata si organizata cu parteneri locali. Activitatile noastre sunt destinate fotografilor care iubesc si le pasa de natura, salbaticie, oameni si traditii. Sunt ture construite avand in centrul atentiei fotografia, fotograful si modul de lucru al acestuia. In turele noastre pot veni si insotitori dornici de experiente inedite. Suntem o echipa, avem experienta bogata, fiind in activitate din anul 2005.